Notícies

Exposició "Paisatges nocturns de Collserola"

Coneix la serra que tenim al costat de casa!

 

En motiu del dia Mundial del Medi Ambient inaugurem aquesta exposició per conèixer la Serra de Collserola quan s'amaga el sol.

Collserola és el Parc Natural que tenim a tocar de la ciutat, el pulmó de Barcelona, un indret natural proper que moltes deconeixem. Per això us proposem un viatge per conèixer els paisatges nocturns de la Serra, els animals que hi fan vida sota la llum de la lluna i les constal·lacions que podem observar des d'allà quan es fa de nit.

L'expo estarà al Punt InfoJOVE Gràcia del 5 al 21 de Juny, no us la perdeu!

Activitat anul·lada!

.

La xerrada d'Oportunitats a l'estranger a l'estiu que tenia lloc aquest dijous a les 18h a La Fontana finalment ha estat anul·lada!

Però no patiu! Si estàveu interessades en assistir-hi podeu fer-nos un truc o venir a visitar-nos i demanar cita a una assessoria de Mobilitat Internacional, on resoldran tots els vostres dubtes al respecte.

 

 

8M VAGA FEMINISTA

Ens sumem a la Vaga Feminista, tots els serveis restaran tancats!

 

L’ASSEMBLEA DE TREBALLADORES DEL CONSELL DE JOVENTUT DE BARCELONA SE SUMA A LA VAGA FEMINISTA DEL 8 DE MARÇ

 

Des de l’Assemblea de Treballadores del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) donem suport i ens sumem a la Vaga Feminista del 8 de març. En conseqüència, hem pres la decisió de fer un tancament liderat des de la pròpia assemblea, tant de l’equipament Espai Jove La Fontana com dels serveis i projectes que gestiona el CJB.

 

Encarem aquesta jornada reivindicativa com l’oportunitat per fer encara més visible la lluita feminista que duem a terme diàriament moltes de les treballadores. Aquesta lluita feminista té molts fronts, doncs són infinits els àmbits on tenen lloc les discriminacions, desigualtats i violències que vivim les dones pel simple fet de ser dones. I els espais juvenils, malauradament, no n’estan exempts.

 

Des del nostre lloc de treball intentem aportar una perspectiva de gènere i una metodologia/saber fer feminista i, tot i així, veiem com el sistema heteropatriarcal capitalista també opera, com succeeix a tots els àmbits de la societat, en el nostre dia a dia. Vivim i treballem en un sistema que ofega. Un sistema que vulnera els drets i les llibertats de més del 50% de la població mundial. Un sistema que, de fet, no pot funcionar sense aquesta vulneració de drets i llibertats.

 

Diem prou. I diem convençudes que cal tolerància zero amb les discriminacions que patim les dones. Ens sumem a la Vaga per denunciar la situació que vivim, les dobles i triples jornades que realitzem, les violències que patim -visibles i invisibles-, la poca valoració dels nostres espais i dels nostres sabers. Animem a la resta de professionals de la joventut i, en general, a totes les persones a sumar-se a la vaga i a entendre-la com una vaga de producció, de cures, de consum… Un dia en que, si les dones parem, el món s’atura.

 

Però la reivindicació no acaba el dia 8 de març, la lluita continua en el nostre dia a dia. És per això que les treballadores del CJB seguirem realitzant formacions, xerrades, tallers, etc., per seguir erradicant el masclisme. Seguirem conscienciant i conscienciant-nos i fent pedagogia sobre la importància de viure des de la perspectiva feminista, així com fent visibles les desigualtats i violències que vivim les dones de manera sistemàtica i invisibilitzada.

Ens veiem als carrers!

La vaga és el 8 de març, els feminismes i la lluita són i serancada dia!

Comissió de Joventut

Participa-hi!

Clica el cartell per ampliar-lo.

Oferta de feina!

Qui vol treballar al Punt infoJove Gràcia?

 

Si després de fer un cop d'ull a la oferta hi esteu interessades, cal que feu el següent:

- Enviar CV a seleccio@cjb.cat indicant a l'assumpte del missatge “Ref.InfoPIJ2019”

- Respondre el següent formulari

IMPORTANT!! No es tindran en compte les candidatures que no realitzin els dos passos!

Data límit 24 de Febrer

La Fontana acull el projecte "Joves Jo+" per la inserció laboral

+ formació, + oportunitats de trobar feina

 

Barcelona Activa, dins del Programa Singulars de Garantia Juvenil, ofereix diferents formacions per la inserció laboral

Des de la setmana passada, l'Espai Jove La Fontana acull dues orientadores que tenen l'objectiu de donar informació i assesorament sobre els projectes següents:

      - Garantia d'èxit: Joves que descobreixen, aprenen i s'ocupen

      - Oportunitats Professionals als mercats i el comerç de proximitat de Barcelona

Les primeres sessions informatives són:

 • 14 F a les 17h
 • 21 F a les 11h

Si voleu més informació, no dubteu en passar pel Punt InfoJOVE Gràcia!

Noctámbul@s presenta l'Informe 2017-2018

Relació entre el consum de drogues i violències sexuals

 

Cada any des del 2013 l'Observatori Noctámbul@s realitza una investigació sobre la relació entre el consum de drogues i les violències sexuals en context d'oci nocturn.

Algunes de les dades que presenten són alarmants i demostren que encara queda molta feina per fer: 

- El 97% de les participants en l'estudi ha experimentat en l'últim any formes reiterades de violència verbal, perpetrades per homes, quan estaven de festa. 

- El 86% de les dones diuen haver hagut d'aguantar insistències sexuals en algún moment quan estaven de festa. 

- El 80% de les participants afirma haver patit tocaments no desitjats estant en contextos d'oci, i el 42% tocaments i forcejos.

- El 22% han patit una violació per part d'homes (el 5% de les enquestades agressions sexual amb força, el 17% agressions sexual sense força), el 0% per part de dones.

 

Està clar que cal que ens posem les piles, és responsabilitat de tots i totes lluitar contra la lacra del masclisme!

 

Podeu descarregar aquí els 5 informes elaborats fins ara per Noctámbul@s. 

Carnestoltes a Gràcia'19

Inscripcions als PIJ

Ja sigui en comparsa o de forma indiciudal, no dubtis en inscriure't a la rua de carnestoltes d'enguany.

Horaris del PIJ:

Matins de 10 a 15h Dilluns i Dijous

Tardes de 17 a 21h Dilluns a Dijous

Tarda de 17 a 20h Divendres

L'atur dels graduats en FP és tres vegades inferior al del conjunt dels joves

Per 5è any consecutiu baixa el nombre de graduats d'FP a l'atur

La formació professional és un dels camins més ràpids per trobar feina. Per cinquè any consecutiu ha baixat el nombre de graduats d'FP que estan a l'atur.

L'estudi d'inserció laboral del Departament d'Educació i el Consell General de Cambres de Catalunya destaca que el 2018 va tancar amb una taxa d'atur juvenil a Catalunya –la que afecta els joves de 16 a 24 anys– de gairebé el 29%.

Una xifra gairebé tres vegades superior a l'atur entre els graduats d'FP, ja sigui de grau mitjà o superior.

Encapçalen els graus amb accés més ràpid als llocs de treball: fabricació mecànica, instal·lació i manteniment, i química.

De fet, abans que faci un any de l'obtenció del títol, un de cada dos graduats d'FP té feina, una xifra que fins i tot és superior en el cas dels que han cursat FP dual, és a dir, els estudis que combinen la formació a l'institut amb les pràctiques remunerades en una empresa.

El director de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial de la Generalitat, Joan Lluís Espinós, ha afirmat que aquest comportament "no és puntual".

Espinós ha explicat que la Generalitat vol que augmentin les hores de pràctica dels alumnes que fan formació a centres de treball en els cicles, per la qual cosa estan "redissenyant" els currículums.

Ha dit que les hores de pràctica en la formació als centres de treball són 400, mentre que en els d'FP dual són unes 1.000, per la qual cosa volen augmentar les hores de pràctica en els primers perquè és "bona" la formació en l'empresa.

El president del Consell de Cambres de Comerç de Catalunya, Miquel Valls, ha ressaltat que el nombre d'empreses interessades a col·laborar amb l'FP "no para de créixer", i ha destacat la importància de l'FP en aspectes com la inserció laboral.

L'estudi analitza les dades d'inserció laboral de les persones graduades en FP en el curs 2016-17 en programes de formació i inserció, formació professional, ensenyaments esportius, ensenyaments d'arts plàstiques i disseny i ensenyaments artístics superiors.

L'anàlisi s'ha dut a terme d'acord amb una enquesta telefònica o telemàtica, feta entre gener i abril del 2018, set mesos després d'acabar els seus estudis, a 31.588 persones graduades el 2017.

L'estudi revela que del total de famílies professionals analitzades, les relacionades amb l'àmbit industrial són les que tenen un grau més alt d'inserció, sobretot la fabricació mecànica, amb una taxa d'inserció del 70,21% és la que aporta més alumnes al món laboral.

Dins d'aquesta família, instal·lació i manteniment registra una inserció del 66,71%, química del 64,91%, marítima pesquera del 64,71%, hostaleria i turisme del 61,31% i sanitat del 60,85%.

Font: 324

32è Festival de Folk Internacional Tradicionàrius

El Centre Artesa Tradicionàrius no falla

Clica la imatge per veure-ho més gran

Bones Festes Gent!

I compte amb els torró d'Alacant

Activitats In-forma't al Punt InfoJOVE Gràcia

Aquest gener donem tret de sortida a la campanya In-forma't 2019!

Si esteu a punt d'acabar l'ESO o el Batxilllerat i no sabeu què carai voleu fer després, aquesta és la vostra campanya! In-forma't són un conjunt de xerrades i tallers destinats a resoldre tots els dubtes sobre quines possibilitats hi ha després de finalitzar els vosrtes estudis actuals. 

Al Punt InfoJOVE Gràcia oferim les activitats següents, totes a l'Espai Jove La Fontana:

 • "DE TU A TU":  Ja has consultat totes les webs, has anat a jornades de portes obertes, has parlat amb professors/es, però vols saber que pensa un/a estudiant real del grau universitari o cicle formatiu que t’interessa? Vine a les trobades “De tu a tu” a conèixer estudiants, intercanviar opinions i resoldre els dubtes tot parlant.

                   -  28 de febrer a les 10h "De tu a tu UNIVERSITAT”

                   - 15 de febrer a les 11h "De tu a tu CCFF"

 • FILL/A ACABES L'ESO, I ARA QUÈ FEM? Quan l’ESO s’acaba, s’obre tot un món a descobrir per les nostres filles i fills, i no sempre és fàcil el paper que tenim a l'hora d’acompanyar en aquesta presa de decisions. Oferim un espai d’assessorament i creixement gratuït on s’explicarà l’estructura del sistema educatiu per a les persones que finalitzen l’ESO (tant si graduen com si no), a més de treballar la presa de decisions i veure quin és el rol parental en aquest moment vital. Serà el 12 de febrer a les 18h, cal inscripció prèvia! 
 •  COM AFRONTO LES PAU.  Els nervis et mengen quan penses en la selectivitat? Et fa por la idea de jugar-t'ho tot en 3 dies d'exàmens? No saps com t'ho faràs per estudiar-ho tot? Aquest taller proposa una part de tècniques d'estudi per saber com gestionar millor les hores que hi dediquem, i una part de gestió emocional que ens donarà eines per aprendre a gestionar els nervis. Per tot hi ha solució! Serà el 7 de març a les 18h, cal inscripció prèvia!

 A més, com a PIJ també oferim altres tallers per a grups-classe, fets a mida i a demanda. 

Per més informació sobre activitats de la campanya In-forma't a altres Punts InfoJOVE de Barcelona, no dubteu en preguntar-nos :)

Jornades "Gràcia davant la gentrificació"

30 de novembre i 1 de desembre a l'Espai Jove La Fontana

 

Aquestes jornades volen ser un espai de trobada per entendre el fenomen de la gentrificació, contextualitzar el marc legislatiu, reconèixer les dinàmiques i les transformacions en altres ciutats, informar i debatre sobre les eines necessàries i els recursos existents. I, sobretot, compartir les respostes, tant a nivell dels moviments socials com de les pròpies administracions, per cercar estratègies comunes de tots els agents implicats i donar respostes a aquest fenomen per poder guanyar els barris per a tot el veïnatge.

Hi haurà taules de debat i tallers de treball en grup sobre els cinc barris del Districte de Gràcia, on hi participaran associacions de veïns i veïnes, representants del teixit associatiu de Gràcia, professionals del món de l’urbanisme, de la sociologia i de l’habitatge, experts i expertes de Barcelona, Sabadell, París o Berlin i representants municipals. 

Divendres 30N a les 18h, dissabte 1D a partir de les 10:15h, ambdós a l'Espai Jove la Fontana.

No us ho perdeu!

De Bcn al Món i del Món a Bcn

Cicle de Mobilitat Internacional

 

Per 6è any, la "tripulació" d’expertes en Mobilitat internacional del Departament de Joventut engeguen els motors de "la nau" "De BCN al món. Del món a BCN"!

Fent referència a l’exploració d’entorns llunyans amb ulls curiosos, als viatges gal·làctics a la recerca d’experiències enriquidores i transformadores, presenten de nou aquesta campanya: un seguit de tallers adreçats a joves que voleu planificar una estada a l’estranger per motiu d’estudis, feina, pràctiques o voluntariat.

Durant la campanya podràs prendre nota de tota una “constel·lació” de recursos de mobilitat per marxar. Un cop finalitzis els projectes fora, recorda que les informadores juvenils et poden guiar en el teu camí de retorn.

L’objectiu?

Que el teu "aterratge" a la ciutat resulti tot un èxit. Per exemple, se t’ofereix, si així ho vols, informació sobre els tràmits a realitzar en tornar com l’homologació dels estudis fets a l’estranger, la recerca d’una nova feina aquí…

Gràcia Riu!

3r Cicle d'humor als barris de Gràcia, del 18 al 28 d'octubre

Per tercer any consecutiu, el Districte de Gràcia organitza el Cicle Gràcia Riu 2018. Aquesta iniciativa neix dels equipaments culturals de proximitat de Gràcia per reivindicar l’humor com una eina de cohesió social per enfortir i visibilitzar el treball en xarxa dels equipaments i promoure la llibertat d’expressió amb activitats, tallers i exhibicions.

L’oferta d’activitats, prevista entre el 18 i el 28 d’octubre, contempla exposicions, espectacles de música i teatre, clubs de lectura i altres sorpreses que organitzen diferents equipaments culturals del districte.

DESCARREGA EL PROGRAMA AQUÍ

12-O: Res a celebrar!

L'Espai Jove i tots els seus serveis restarem oberts

El Consell de la Joventut de Barcelona i els serveis i equipament que gestiona obriran les seves portes el proper 12 d’octubre

El Consell de la joventut de Barcelona i l’Assemblea de Treballadores ens adherim a la consigna «12 d’octubre, res a celebrar» que tantes organitzacions de Catalunya i l’Estat Espanyol reivindiquen des de fa anys. Per aquest motiu, aquest divendres el Consell de la Joventut de Barcelona i els serveis i equipament que gestiona obriran les seves portes en el seu horari normal.  

El dia 12 d’octubre, l’Estat Espanyol celebra l’anomenat dia de la Hispanitat, que representa l’inici d’un procés de violenta imposició cultural, política i militar que va culminar en un genocidi per part dels colonitzadors en el context del mal anomenat descobriment d’Amèrica.

La conquesta i ocupació van suposar l’espoli i el saqueig sistemàtic dels recursos que, unides a la imposició d’un sistema de dominació i d’esclavatge, va conduir a que els pobles originaris quedessin absolutament devastats al continent americà.

El 12 d’octubre enalteix un relat històric basat en la cultura de l’odi impregnat d’un racisme ferotge, que és utilitzat com a pretext per grups feixistes per celebrar manifestacions xenòfobes on es permet l’ús de missatges i discursos d’odi.

A més d’obrir els serveis i l’equipament, també us volem convidar a la projecció del documental ‘12 d’octubre. Cultura de l’Odi i Legítima Autodefensa’, que tindrà lloc a les 19h a l’Espai Jove la Fontana.

El Consell de la Joventut de Barcelona i l’Assemblea de treballadores no volem participar en l’exaltació d’un procés històric tan cruel i inhumà i, per això, el 12 d’octubre no tenim res a celebrar.

Convocatòria d'ajuts al lloguer de l'habitatge

Al municipi de Barcelona
Des del Consorci d'Habitatge de Barcelona publiquen les bases per a les ajudes al lloguer. Estan adreçades a persones físiques residents a Barcelona, titulars d’un contracte de lloguer de menys de 900€ d’un habitatge que constitueixi el seu domicili habitual i permanent, sempre que tinguin uns ingressos baixos o moderats que posen en perill la seva integració social.

 

El Setembre comença ben carregat d'activitats

Setembre i Octubre: Cicle d'habitatge "Busques pis?"

Busques pis? Apunta't al Cicle d'activitats i assessorament sobre l'habitatge a Barcelona

Al setembre, torna de nou aquesta iniciativa que t'apropa tot el que vols saber sobre lloguer assequible, contractes i factures, habitatge públic, cohabitatge i masoveria urbana.

A principis de setembre, s’obriran les inscripcions a la 4a edició del cicle que anualment organitza l’Assessoria d’Habitatge compartit del Departament de Joventut i els Punts infoJOVE de la ciutat. Enguany, sota el nom “Busques pis? Activitats i assessorament sobre l’habitatge a Barcelona”.

Totes les activitats seran gratuïtes i amb inscripció prèvia a través d’un formulari que es publicarà en aquest web (barcelona.cat/joventut) i a les xarxes de Joventut (Twitter i Instagram) amb l’etiqueta #HabitatgeJove.

La iniciativa presentarà les següents propostes, del 18 de setembre al 8 d’octubre:

 A Gràcia

— “MARKET PLACE” DE PISOS PER COMPARTIR

A l‘Espai Jove La Fontana. El 18 de setembre, de 18 a 20h

Trobada de persones que ofereixen habitacions a Barcelona i joves que en busquen. Moderat per l’Assessoria d’Habitatge compartit per a joves, l’acte et donarà l’oportunitat de conèixer altres joves per compartir pis i rebre consell legal sobre el contracte de lloguer i qualsevol pregunta que tinguis al respecte.

— DESMUNTANT LES FACTURES DEL GAS I L’ELECTRICITAT

A la Plaça Rovira i Tries. El 21 de setembre, de 18.30 a 20h 

Taller a càrrec de La Fàbrica del Sol en què podràs desxifrar els conceptes que apareixen en les teves factures: entén què estàs pagant i com reduir l’import optimitzant el contracte de subministrament. Porta les teves factures de llum i gas i resol els teus dubtes!

— VINE A CONÈIXER ELS APROP (ALLOTJAMENTS DE PROXIMITAT PROVISIONALS)

A l‘Espai Jove La Fontana. El 8 d’octubre, de 18 a 20h

Xerrada sobre el projecte d’Allotjaments de Proximitat Provisionals (APROP), un nou model d’allotjaments de construcció ràpida, sostenible i de qualitat dissenyat per combatre l’exclusió residencial. A càrrec del Consorci de l’Habitatge de Barcelona i de l’Oficina de l’Habitatge de Gràcia.

 

A Barcelona

— ALTERNATIVES D’HABITATGE: LES COOPERATIVES I LA MASOVERIA URBANA

— QUE NO ET PRENGUIN EL PÈL AMB EL CONTRACTE DE LLOGUER

— PASSA, PASSA, QUE VEURÀS EL PISET! 

— JOVE EXTUTELAT BUSCA PIS

— ACCÉS A L’HABITATGE PÚBLIC DE BARCELONA

— EXPERIÈNCIES D’HABITATGES ALTERNATIUS

— DE QUÈ EM FAIG EL “TUPPER” DEMÀ?

 

 

Vols seguir rebent el nostre butlletí?

Necessitem el teu consentiment

Vols seguir rebent el nostre butlletí?  Vols conèixer les últimes novetats juvenils de Gràcia i de Barcelona? Necessitem el teu consentiment, fes-ho a través d'aquest link http://eepurl.com/cSNNRb

JORNADA PER LA SOSTENIBILITAT

La Fontana… mai l’havies vist tan verda!

 

La sostenibilitat és un repte per a tots i totes i sabem que comença en les petites accions. Per això, els diferents serveis i equipament gestionats pel CJB (Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils, el Punt d’Informació Juvenil, i l’Espai Jove la Fontana) volem animar-vos a participar de la Jornada per la Sostenibilitat!

 

I és que el proper 9 de juny l’equipament es convertirà en un autèntic espai verd amb propostes senzilles i pràctiques que ens aproparan una mica més al gran objectiu: omplir la nostra vida d’idees i bones pràctiques d’estalvi, reaprofitament, reutilització i reducció de residus i d’energia!

 

Totes les activitats són gratuïtes, però cal inscriure’s prèviament… així que afanyeu-vos i consulteu el programa de la Jornada!

 

Aquí podeu fer les vostres Inscripcions a la jornada per la sostenibilitat.

 

cartell_sostenibilitat_web

 

Programa complet de la Jornada:

 

L’electricitat a règim! Una dieta d’idees per estalviar a casa!

L’electricitat a règim!, una ecoauditoria elèctrica domèstica, pensada per descobrir i conèixer què passa amb l’electricitat en l’àmbit domèstic i realitzar un pla d’acció per a estalviar i potenciar els hàbits més conscients ambientalment. Porta la teva factura d’electricitat!

 • Quan? De 12.00 a 13.30h
 • Qui ho organitza? Programa Carregat d’energia. Ajuntament de Barcelona

Vermicompostatge: fem compost a casa!

Aprenem a fer vermicompostatge amb un taller pràctic. Es tracta d’un mètode de compostatge amb cucs que podem fer amb el rebuig orgànic que generem i a les nostres pròpies cases.

 • Quan? De 12.00 a 13.00h
 • Qui ho organitza? EcoHortus

Dinar de reaprofitament amb la Xarxa d’Aliments de la Barraqueta

Compartirem un dinar popular realitzat amb menjar reciclat per la Xarxa d’Aliments de la Barraqueta. Ens presentaran el seu grup i el que fan: una bona proposta de suport mutu i de lluita contra el malbaratament alimentari.

 • Quan? De 14 a 15.30 h
 • Qui ho organitza? L’arrel, la Xarxa d’Aliments de la Barraqueta

Xerrada – debat: Quines iniciatives tenim sobre la taula a Barcelona en termes de sostenibilitat?

Es donaran a conèixer diferents iniciatives de Barcelona imprescindibles quan parlem de sostenibilitat. Què plantegen? Quines accions estan duent a terme? Quins són els propers passos? Es resoldran aquestes preguntes i més!

 • Quan? De 15.30 a 17 h
 • Qui ho organitza? Unim els Tramvies, la Plataforma per la Qualitat de l’Aire, Remunicipalitzem l’Aigua a Barcelona i l’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible.

Festa de la Reparació de tauletes i mòbils

A Barcelona residu zero. Si se t’ha ¡ espatllat la tauleta o el mòbil porta’l i un tècnic especialista t’ensenyarà com arreglar-lo.

 • Quan? De 17 a 20h
 • Qui ho organitza? Barcelona Residu Zero

Taller de EntrepàRoll

Fora plàstics i paper d’alumini, aprendrem a fer un embolcall re-utilitzable!

 • Quan? De 17 a 18 h i de 18.30 a 19.30 h
 • Qui ho organitza? EJLF

Taller de compreses de tela

Busques noves formes d’higiene per la menstruació que siguin més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient? Organitzem un taller de creació de compreses de tela reciclables!

 • Quan? De 17 a 18 h i de 18.30 a 19.30 h
 • Qui ho organitza? Carla Andrés i PIJ Gràcia

Taller de reparació de bicicletes

Taller teòric i pràctic per aprendre a fer un ajust ergonòmic de la bicicleta, el manteniment mínim així com la revisió, diagnosi i reparació d’averies més freqüents. Porta la bicicleta.

 • Quan? De 18.00 a 20h
 • Qui ho organitza? VAIC – La vida en bici

Jocs de fusta

Ni pantalles, ni LEDS, retorna el joc tradicional de fusta on tantes i tantes generacions hi han passat llargues tardes: bitlles catalanes, le grand gruyere, cursa de xapes, anelles i un bon reguitzell de jocs per fer-vos gaudir!

 • Quan? De 17 a 20h
 • Qui ho organitza? Ca la Padrina

Claqueta i acció! Cinefòrum a la fresca

El Festival Internacional del Medi Ambient (FICMA) presenta els curts:

 • El Hombre de Agua Dulce: A un poble enmig del desert de Califòrnia que està patint una     terrible sequera, una nena de deu anys s’enfronta al seu avi per evitar que vengui l’aigua de la seva propietat proposant-li un pla desgavellat per ressuscitar el riu que s’ha quedat sec. (17’)   
 • El Pescador: Enmig d’una llacuna contaminada, Santos, l’últim pescador del poble, està a punt de renunciar al seu ofici. Però una llum subtil el condueix cap a una misteriosa dona que li mostra una altra opció. (14’)
 • Zona 84: Curtmetratge de ficció futurista ambientat en una Barcelona post-apocalíptica amb un rerefons de crítica social relacionat amb l’abús de poder aplicat als recursos bàsics de la terra. (15’)
 • La Casita Ecológica: La Margarita va construir amb les seves pròpies mans un hotel de fang     auto-sostenible on ensenya eco-tècniques i tallers de sostenibilitat. (10’)

Les projeccions aniran seguides d’un debat on s’abordaran temàtiques com l’accés a l’aigua i a la resta de recursos de la Terra, la contaminació i destrucció d’aquesta, i la construcció ecològica.

 • Quan? De 20 a 21.30 h
 • Qui ho organitza? Programa FICMA als barris, “Claqueta i Acció!”

Pàgines