#25N Dia per l'eliminació de les violències masclistes

-

Avui és 25N, un dia de lluita i de visibilització.

Sabies que a l'estat espanyol hi ha hagut 93 feminicidis en el que portem d'any?

Sabies que això és "només" la punta de l'iceberg de les violències masclistes?

                                                                                               

Fem un recull de serveis i recursos que teniu a l'abast a la ciutat de Barcelona i al Districte de Gràcia per fer front a a les violències masclistes en qualsevol de les seves formes.

 • Telèfon d’atenció contra la violència masclista: Atén les demandes relacionades amb qualsevol forma de situació de violència contra les dones Gratuït i confidencial, operatiu les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any. T'hi pots expressar en 124 llengües. El telèfon és el 900 900 120.
 • Punts d’Informació i Atenció a les Dones (PIAD): N'hi ha un a cada Districte, i ofereixen informació, formació i assessorament en tots aquells temes d'interès per les dones. El PIAD Gràcia es troba a la Plaça de la Vila de Gràcia nº2, i obre de 9 a 13h de dilluns a divendres.
 • Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA): atenció integral a dones, infants i adolescents que viuen o han viscut situacions de violència masclista. Es troba al C/Marie Curie 16, amb horari de 8 a 20h, però per demanar cita cal trucar al 932 915 910.
 • Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida Jove: és el SARA Jove, que dona atenció específica a noies i nois d’entre 12 i 17 anys que pateixen situacions de violència masclista. Per demanar cita cal trucar al 932 915 959 o escriure a sara.jove@bcn.cat
 • Servei d’Atenció Socioeducativa (SAS): servei d'informació, atenció i assessorament per les dones que exerceixen o han exercit el treball sexual. Es troba al carrer València 344, entresol. El seu telèfon és 900 722 200.
 • Servei d’Urgències de l’Hospital Clínic de Barcelona, que compta amb un equip interdisciplinari de professionals de la medicina, de la infermeria i del treball social per assistir a les persones víctimes d’agressions sexuals. L'hospital està al C/Vilarroel 170.
 • Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB): servei d´atenció psicosocial permanent per a persones que han estat víctimes d’una agressió o d’amenaça d’agressió greu i necessiten una resposta urgent. Està al C/Llacuna 25, el seu telèfon és 900 703 030.
 • Programa d'Atenció a Homes (SAH): servei per la promoció de relacions no violentes, destinat a aquells homes que tenen la voluntat de canviar i millorar les seves relacions personals per evitar l’ús de qualsevol tipus de violència.  Per contactar-hi truqueu al 933 491 610 o aneu a la seva seu, C/Garcilaso 23-27.
 • SAH JOVE, atén joves i adolescents d’entre 12 i 21 anys que comencen a mostrar comportaments abusius i violències masclistes, tant en àmbits de la parella, el familiar o el social i evitar-ne així la cronificació en el temps.
 • Fundació Vicki Bernadet: treballa per l'atenció integral, prevenció i sensibilització dels abusos sexuals a menors comesos en l’àmbit familiar i de l’entorn de confiança, i atén a persones que en pateixen o n'han patit en algun moment de la seva vida. El seu telèfon és el 933 189 769.
 • Dones juristes: presten serveis d’assessorament jurídic gratuït a dones que es troben en situació d’indefensió, especialment en matèria de dret de família i en casos de violència masclista. Es troben al C/Ripoll 25, i el seu telèfon és 933 220 617
 
Per acabar, us deixem un recull d'algunes associacions i entitats que incansablement dediquen el seu dia a dia a la lluita per l'eradicació de les violències masclistes:
@TamaiaCoop @ElSafareig @MujeresPalante  @HeliaDones  @Fundacio_Surt @Prouviolencia #AssociacioExil @centrejove  @caladona @feminicidio @GitFeministas, així com les dues assemblees feministes del nostre Districte @LaBrotadaVKK i @feministes_vdg
 
 
Si coneixeu alguna altra entitat que no haguem posat a la llista, no dubteu en escriure'ns un comentari a les nostres xarxes socials!