12 d'Octubre

COMUNICAT | 12O Res a celebrar!

El Secretariat i el conjunt de treballadores del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) ens adherim a la consigna «12 d'octubre, res a celebrar» que tantes organitzacions de Catalunya i l'Estat Espanyol reivindiquen des de fa anys. 

El dia 12 d'octubre, l'Estat Espanyol celebra l'anomenat dia de la Hispanitat, que representa l'inici d'un procés de violenta imposició cultural, política i militar que va culminar en un genocidi per part dels colonitzadors en el context del mal anomenat descobriment d'Amèrica.

La conquesta i ocupació van suposar l'espoli i el saqueig sistemàtic dels recursos que, unides a la imposició d'un sistema de dominació i d'esclavatge, va conduir a que els pobles originaris quedessin absolutament devastats al continent americà. 
Denunciem no només que aquest espoli continua, sinó que el sistema d’imposició es perpetua en forma de lleis, institucions i simbologies colonials que permeten seguir exercint aquesta violència a dia d'avui.

El 12 d'octubre enalteix un relat històric basat en la cultura de l'odi impregnat d'un racisme ferotge, que és utilitzat com a pretext per grups feixistes per celebrar manifestacions xenòfobes on es permet l'ús de missatges i discursos d'odi.

El  Secretariat i el conjunt de treballadores del CJB no volem participar en l'exaltació d'un procés històric tan cruel i inhumà. Per això, aquest 12 d'octubre ens trobarem als carrers per unir-nos a les mobilitzacions convocades. No tenim res a celebrar!

Treballadores i Secretariat del CJB.