Ajuntament de Barcelona

Sin Vergüenza

Categoria: 
Solidaritat i Cooperació
Mes: 
Dijous, 30 Juny, 2016

De vegades ens trobem gent que es formula la següent pregunta: “En la societat actual… no està ja tot aconseguit en matèria de drets LGBT?”

La nostra resposta és clara: “NO, encara queda molt per fer”

Lògicament la lluita i l’esforç de moltes persones lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals que ens precedeixen han obert molt de camí, aconseguint guanyar drets i llibertats per a les persones del nostre col·lectiu en l’actualitat.

A l’Estat espanyol les persones del mateix sexe es poden casar i adoptar legalment des del 2005, però significa això que ja hem aconseguit la plena igualtat? No, evidentment, i és per això que com a Sinver seguim creient en la necessitat de seguir existint i seguir lluitant per un futur millor lliure de LGBTfòbia.

Sense anar més lluny, al Sinver ens trobem amb casos que ens demostren que encara ser una persona LGBT+ no és quelcom que no pugui afectar-nos en algun aspecte de la nostra vida. I tota la societat sense excepció ens trobem influits per idees heteropatriarcals. Sense voler-ho seguim creixent en una societat amb concepcions sexistes i estereotips sobre el gènere que coaccionen les nostres llibertats (la societat ens diu com ha de ser un home i una dona, i se’ns pressuposen un seguit de característiques per les etiquetes que duem associades), és per això que la lluita feminista també és la nostra.